ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Starostwa Powiatowego w Iławie
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Dom Pomocy Społecznej w Lubawie z filią w Iławie

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Klauzula informacyjna RODO

Informacja ogłoszona dnia 2019-04-29 12:21:29 przez Administrator Systemu

Akapit nr 1 - brak tytułu

KLAUZULA INFORMACYJNA
DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W LUBAWIE

W związku z rozpoczęciem stosowania z dniem 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, dalej: RODO) informujemy, iż na podstawie art. 13 RODO od dnia 25 maja 2018 r. będą Pani/Panu przysługiwały określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Dom Pomocy Społecznej w Lubawie ul. Grunwaldzka 16, dalej zwany : „DPS w Lubawie”, obejmujący jednocześnie jego filię - Dom Pomocy Społecznej w Iławie ul. Dąbrowskiego 15B.

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:
Dyrektor Domu Pomocy Społecznej w Lubawie, ul. Dąbrowskiego 15B
14-200 Iława, (nr tel.: 89 648-86-43),
adres e-mail:

2. W DPS w Lubawie wyznaczony jest Inspektor Ochrony Danych, z którym od dn. 01.06.2018 r. można skontaktować się pod : nr telefonu 609 212 667 lub
3. DPS w Lubawie może przetwarzać Pani/Pana dane osobowe w celu realizacji zadań wynikających z przepisów prawa w tym:
• Świadczenie usług bytowych, opiekuńczych, wspomagających i edukacyjnych na poziomie obowiązującego standardu, w zakresie i formach wynikających z indywidualnych potrzeb osób w nim przebywających, zwanych “mieszkańcami domu”.
• Zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia DPS w Lubawie poprzez monitoring - w ściśle wyznaczonych miejscach, z zachowaniem prywatności i godności osób.
4. W związku z przetwarzaniem danych w celach wskazanych w pkt 3, Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane innym odbiorcom lub kategoriom odbiorców danych osobowych. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być tylko podmioty uprawnione do odbioru Pani/Pana danych.
5. DPS w Lubawie nie przekazuje Pana/Pani danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
6.Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.
7. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie przepisów prawa, przez okres niezbędny do realizacji celów przetwarzania wskazanych w pkt 3, lecz nie krócej niż okres wskazany w przepisach o archiwizacji.
8. W związku z przetwarzaniem przez DPS w Lubawie, Pani/Pana danych osobowych, przysługuje Pani/Panu prawo do:
- dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 RODO z zastrzeżeniem, że udostępniane dane osobowe nie mogą ujawniać informacji niejawnych, ani naruszać tajemnic prawnie chronionych, do których zachowania zobowiązany jest Dyrektor DPS w Lubawie;
- sprostowania danych, na podstawie art. 16 RODO;
- ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art. 18 RODO;
- cofnięcia zgodny na przetwarzanie danych.
9. W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez DPS w Lubawie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Starostwo Powiatowe w Iławie
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2019-04-29
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Marek kaucz
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2019-04-29 12:21:26
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2019-04-29 12:21:29
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2019-04-29 12:21:29
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
1374 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony