ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Starostwa Powiatowego w Iławie
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Ekran szczegółów informacji

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Klauzula informacyjna -  wypis lub wyrys z ewidencji gruntów i budynków

Informacja ogłoszona dnia 2023-11-28 13:15:55 przez Robert Osicki

Akapit nr 1 - brak tytułu

Klauzula informacyjna w związku z przetwarzaniem danych osobowych
–  wypis lub wyrys z ewidencji gruntów i budynków
 
1. Administratorem danych osobowych jest Starosta Powiatu Iławskiego (dalej: „ADMINISTRATOR”), z siedzibą: ul. Gen. Wł. Andersa 2a, 14-200 Iława. Z Administratorem można się kontaktować pisemnie, za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Gen. Wł. Andersa 2a, 14-200 Iława lub drogą e-mailową pod adresem: .
2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się skontaktować pod adresem mailowym: lub tel. 89 649-07-88.
3. Dane osobowe są przetwarzane na podstawie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) oraz w oparciu o ustawę z dnia 17 maja 1989 r. Prawo geodezyjne i Kartograficzne, Rozporządzenie Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 27 lipca 2021 r. w sprawie ewidencji gruntów i budynków, Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii w sprawie organizacji i trybu prowadzenia państwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego z dnia 2 kwietnia 2021 r. , Rozporządzenie Ministra Administracji i Cyfryzacji w sprawie wzorów wniosków o udostępnienie materiałów państwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego, licencji i Dokumentu Obliczenia Opłaty, a także sposobu wydawania licencji z dnia 28 lipca 2020 r.
4. Przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana odbywa się w celu pozyskania wypisu lub wyrysu z ewidencji gruntów i budynków - art. 6 ust. 1 lit. c, e RODO - dane osobowe będą przetwarzane przez okres 5 lat od złożenia wniosku.
5. Dane osobowe nie pochodzą od stron trzecich.
6. Administrator nie zamierza przekazywać danych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
7. Administrator może przekazywać dane osobowe innym podmiotom na podstawie przepisów prawa, a także na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania danych osobowych w związku z realizacją usług na rzecz Administratora, w tym m.in. do dostawców usług teleinformatycznych.
8. Posiada Pani/Pan prawo do:
a) żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania,
b) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, w przypadku gdy ich przetwarzanie jest niezgodne z przepisami prawa lub udzieloną zgodą,
c) wniesienia skargi na działania Administratora do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
9. Jeżeli przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody na przetwarzanie, ma Pani/Pan prawo do żądania usunięcia, cofnięcia zgody na przetwarzanie tych danych osobowych w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
10. Administrator nie przewiduje zautomatyzowanego podejmowania decyzji.
 

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Starostwo Powiatowe w Iławie
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2023-11-28
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Dominika Budzińska
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2023-11-28 12:47:37
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Robert Osicki
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2023-11-28 13:15:55
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Robert Osicki
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2023-11-28 13:15:53
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
73 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony